Ochrana soukromí

Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.

Logo Ekologický institut Veronica
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
CZ | EN
Kalendář akcí

Beseda k promítání filmu 2040

Termín: 6. března 2024 (středa) 17.00–19.00 (akce již proběhla)

Místo konání: Rožnov pod Radhoštěm

 

Zveme Vás na besedu s odborníky z ekologického institutu Veronica ve spolupráci s fyzikem a environmentalistou RNDr. Janem Hollanem, Ph.D., který se v Ústavu výzkumu globální změny AV věnuje osvětě o ochraně klimatu.

Debata zreflektuje film 2040 z dílny australských kolegů The Regenerators, kteří předkládají možná řešení toho, jak by mohl vypadat náš svět v roce 2040, pokud bychom jednoduše přijali nejlepší dostupná řešení ke zlepšení naší planety a rychle je začali uvádět do praxe. Film je vhodný pro širokou veřejnost, včetně dětí a rodičů. Vážné informace předkládá s lehkostí a humorem.  

V rámci diskuze zasadíme uvedená řešení do kontextu české politiky ochrany klimatu, nastíníme reálné možnosti a kriticky zhodnotíme pro a proti tohoto tzv. "non-fiction" dokumentu. 

Veřejné promítání proběhne 6. března v 17h v sále Brillovka, Bezručova 211, v Rožnově pod Radhoštěm. 


    Rodinný environmentální dokument, který není jen jedna velká depka, ale je srozumitelný, krásný, zábavný, a nechybí v něm humor. Při sledování máte chuť okamžitě si pořídit slepici a vyskočit na zelenou panelákovou střechu pro lilek s patizonem.“ (Marhoul, ČSFD)


Slova režiséra: 2040 je poselství mé čtyřleté dceři, představující alternativní budoucnost ke stínu, který nám je nyní předkládán. Vše, co jsem jí ukazoval ve filmu, existuje již dnes někde na světě. Tento film není utopická fantazie; je to cvičení v tom, co nazývám „fakta podložená sněním“.

To, co začalo jako film o zmírnění globálního oteplování a snížení emisí, se rychle proměnilo v příběh o posilování komunit, zlepšování kvality potravy a půdy, přijímání levnější a čistší energie a dopravy, a také obnovování přírodních ekosystémů.

 

Další informace k tematu: Trailer k filmu
Související webové stránky: http://www.theregenerators.org
Kontakt: Mirka Fojtů, e-mail: mirka.fojtu@veronica.cz
1529_npo_banner_barva.jpg
 nebo
 Kč
Logo Darujme.cz
«květen 2024»
PoÚtStČtSo Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Zobrazit akce z archívu


   

© ZO ČSOP Veronica – aktualizováno 9. 5. 2024