Abeceda přírodní zahrady
Teplomilné plodiny
Změny klimatu, ke kterým v poslední době dochází, vnímáme jako
negativní, ale podle přísloví: „Všechno zlé je i k něčemu dobré“, jich
můžeme využít k širšímu pěstování teplomilných rostlin, které pocházejí
například z oblastí kolem Středozemního moře, z Asie nebo Jižní
Ameriky, jako je artyčok, štěrbák, fenykl, jakon, hořčice čínská, lilek
baklažán, ačokča, laskavec, lufa a další, které jsou lépe přizpůsobené
extrémním letním teplotám, než naše tradiční zeleniny. Také některé
rostliny, původně pěstované jako jednoleté, jsou díky mírnějším zimám
schopné přezimovat a tím rozšířit sortiment jarních zelenin a
kořeninových rostlin. Objevujme proto nové možnosti pěstování a
sdílejme nové zkušenosti.
Projděte si celou Abecedu přírodních zahrad
Autorka Abecedy přírodních zahrad je Helena Vlašínová a kol.