Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.
Krajina se na podzim barví nejen listím, ale i ovocem. Jaké bohatství je skryto v odrůdách a jak jej využít? Podzimní ovocnářský seminář se zaměří zejména na pomologii (neboli poznávání ovocných odrůd a popis jejich vlastností) a prostřednictvím exkurzí i na způsoby zpracování ovoce. Součástí víkendového programu budou také ochutnávky, můžete přinést své ovoce k určení.
10:00-12:00 Pomologie aneb poznávání ovocných odrůd - přednáška
13:00-16:00 Pomologická exkurze do sadu, návštěva obecní sušírny ovoce v Rudimově
16:00-17:00 Méně známé odrůdy ovoce - přednáška
17:00-18:00 Ochutnávka ovocných odrůd, konzultace přinesených vzorků ovoce
19:00-21:00 Beseda s Timem Crabtree, britským propagátorem jídla zblízka; příp. volný program
9:00-13:00 Pomoc v sadu Centra Veronica Hostětín - předem děkujeme!
14:00-17:00 Exkurze modelovými projekty udržitelného rozvoje v Hostětíně (moštárna a sušírna ovoce, pasivní dům, kořenová čistírna odpadních vod, solární systémy, výtopna na biomasu, šetrné veřejné osvětlení)
Ing. Stanislav Boček, PhD. - Mendelova univerzita v Brně, Radim Pešek - ovocný školkař a sadař.
Účastnický poplatek 100 Kč - zahrnuje lektorné a organizaci semináře.
Lze si objednat také stravu a ubytování dle ceníku Centra Veronica Hostětín.
Místa na semináři si lze rezervovat na mailu alena.gbelcova@veronica.cz nebo tel. 572 630 670.